Startpagina Buitenland

Duizenden boeren protesteren in Nederland

In Nederland zijn duizenden boeren in Den Haag voor een demonstratie op het Malieveld. Organisator Agractie verwacht 10.000 boeren, van wie er ruim 2.000 met hun landbouwvoertuig komen. Het protest leidde, zeker in de ochtendspits, tot extra drukke wegen. De boeren demonstreren omdat ze boos zijn op de politiek, maar ook op de samenleving.

De afgelopen jaren hebben politici, media en activisten een negatief beeld over boeren geschetst, zeggen de betogende boeren. “Wij zijn geen dierenmishandelaars en milieuvervuilers; we hebben hart voor ons bedrijf”, stellen ze. Verder wordt gedemonstreerd tegen onder meer de gedwongen inkrimping van de veestapel, voor onafhankelijke metingen van CO2 en stikstof en voor duidelijkheid over het landbouwbeleid op de lange termijn.

De gemeente Den Haag laat 75 tractoren onder voorwaarden toe...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Buitenland

“Als Oekraïne verliest, dan loert er een wereldoorlog om de hoek”

Actueel Landbouwjournalist Iurii Mykhailov en landbouwer Tom Van Goey zijn het erover eens: ze hadden nooit gedacht dat de oorlog in Oekraïne zo lang zou duren. Twee jaar nadat Poetin zijn troepen de opdracht gaf om het land langs verschillende kanten aan te vallen, lijkt vrede echter nog niet in zicht. “Het Westen moet Oekraïne steunen, want Poetin heeft ook Europese landen op zijn verlanglijstje staan.”
Meer artikelen bekijken