Startpagina Veeteelt

Bemefa wordt Belgian Feed Association

Bemefa, de vereniging van de Belgische Mengvoederfabrikanten, verandert haar naam in BFA: Belgian Feed Association. Dat maakte de organisatie bekend op de persconferentie die haar algemene vergadering van donderdag voorafging.

Leestijd : 1 min

Voorzitter Frank Decadt en directeur-generaal Yvan Dejaegher onthulden het nieuwe logo in primeur. Volgens de heer Dejaegher zorgt de nieuwe naam voor een meer internationale uitstraling, die de buitenlandse activiteiten van de vereniging eer aandoet. Ook het woord mengvoederfabrikanten wordt op deze manier gewipt. “Vroeger telden we enkel mengvoederproducenten onder onze rangen, nu zijn we er voor iedereen betrokken in feed: voormengers, producenten van enkelvoudige voeders, al die mensen kunnen bij ons terecht”, verklaart de heer Dejaegher. “Bovendien zijn we fan van eenvoud: drie letters zijn voldoende.”

Wat het nieuwe logo betreft wijst hij op de groene ondergrond, die het engagement richting duurzaamheid moet benadrukken. De blauwe hemel symboliseert de cloud: “We willen jong en fris naar buiten komen.” Daar was de organisatie wel aan toe, volgens de heer Dejaegher. “Het oude logo deed al dienst sinds de oprichting van Bemefa in 1944. Een respectabele dame.”

U leest meer over het jaarverslag van de vereniging in de volgende editie van Landbouwleven.

D.C.

Lees ook in Veeteelt

Interprovinciale fokveeprijskamp in Dilbeek

Vleesvee De 34e Interprovinciale Fokveeprijskamp verhuisde naar een nieuwe locatie en vond dit jaar op 29 januari plaats in een manege in Dilbeek. Er waren een honderdtal dieren en er was veel publiek komen opdagen. De juryleden van de dag waren Christophe Materne, Bernard Lamblot, Vincent Fisenne, Olivier Marot, en Stéphane Jossaert als juryvoorzitter.
Meer artikelen bekijken