Startpagina Aardappelen

Belgapom merkt stijging in prijzen op voor Bintje, Fontane en Challenger

De Belgapom-noteringen voor Bintje, Fontane en Challenger zijn weer in beweging. In oktober is weer een stijging te bemerken.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-notering bedraagt voor Bintje, Fontane en Challenger €12,50 / 100 kg (zonder btw) of €13,25 / 100 kg (met btw). De marktstemming voor de drie rassen is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag. De Belgapom-notering begon eind september - begin oktober weer te stijgen, nadat die in september en augustus voor een geruime tijd op €10,00 / 100 kg (zonder btw) of €10,60 / 100 kg (met btw) stond.

De Belgapomprijs Challenger, Bintje en Fontane is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Challenger, Bintje en Fontane. En dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling. €12,50 / 100 kg (zonder btw) of €13,25 / 100 kg (met btw).

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Ben Muyshondt is de nieuwe voorzitter van Belgapom

Aardappelen Het bestuur van Belgapom heeft eenparig Ben Muyshondt, CEO van Pomuni, aangesteld als voorzitter van Belgapom voor de periode 2023-2026. Ben Muyshondt volgt Marc van Herreweghe op die sinds 2018 de organisatie leidde. Hij wordt bijgestaan door 2 ondervoorzitters: Hannelore Raes van Agristo en Bart Nemegheer van Aardappelhoeve.
Meer artikelen bekijken