Na vegaburger Beyond Meat komt ook Impossible Burger naar Europa
Beyond Meat maakte al de overstap vanuit de Verenigde Staten naar Europa en nu waagt ook de andere grote Amerikaanse maker van vleesvervangers vermoedelijk de sprong: Impossible Foods. De maker van de in de VS populaire Impossible Burger heeft in Nederland een aanvraag gedaan om de Europese markt te kunnen betreden.

Er is een groot verschil tussen de producten van Impossible Foods en die van concurrenten als Beyond. Impossible gebruikt een speciaal ontwikkeld soja-eiwit genaamd leghemoglobine of kortweg heme. Dat stofje geeft vleesvervangers volgens het bedrijf een echte vleessmaak en zorgt voor 'bloederigheid' in de pan. In Europa zijn genetisch gemanipuleerde voedingsstoffen aan strengere regels gebonden.
Heme wordt door Impossible Foods gemaakt uit genetisch gemanipuleerd gist. Als heme in Nederland...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement