Startpagina Actueel

Interview met Dirk Lips: Wie lust binnenkort ons Belgisch rundvlees nog?

De Belgische veehouders zitten al enige tijd met de handen in het haar, want nergens in Europa daalt de vleesconsumptie zo snel als bij ons. Niet alleen onze moeilijk te exporteren witblauwe ras deelt in de klappen, ook de toenemende kritiek op de vleesindustrie en onze individuele kijk op dieren baart de sector zorgen. Dirk Lips, voorzitter van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn, pleit daarom voor een meer milieubewuste en diervriendelijke aanpak in de veehouderij.

Terwijl we in 2014 nog 19,9 kg vlees aten, meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) dat de consumptie van vers vlees in 2018 daalde naar 17,2 kg. Dirk Lips draait al jaren mee in de wereld van landbouw en dierenwelzijn. Zo was hij in het verleden voorzitter van het Vlaams Informatiecentrum voor Land- en Tuinbouw (VILT). Vandaag vervult Lips die functie bij de vzw Boeren op een Kruispunt en de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn. Nochtans genoot deze sympathieke boerenzoon een opleiding als theoloog en ethicus....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken