Startpagina Actueel

VS starten formeel uitstap uit klimaatakkoord van Parijs

De Verenigde Staten hebben officieel het proces opgestart om zich uit het klimaatakkoord van Parijs terug te trekken. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo op 4 november, op de eerste dag dat Washington wettelijk die stap kon zetten, gezegd.

De Amerikaanse president Donald Trump, zelf een klimaatscepticus, is nooit een fan geweest van het klimaatakkoord van Parijs omdat het nefast zou zijn voor de Amerikaanse economie. Eind 2015 ondertekende Trumps voorganger Barack Obama nog het verdrag, maar Trump besloot in juni 2017 uit dat akkoord te stappen. Sinds zijn intrek in het Witte Huis schroefde Trump ook al tientallen andere regels rond milieu en duurzaamheid terug.

De Trump-administratie informeerde de Verenigde Naties op 4 november...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Frederik leidt Jong ABS

Actueel Jong ABS bestond al een hele tijd als jongerenwerking binnen het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). Voortaan gaat deze afdeling door het leven met een eigen structuur en eigen statuten. Voorzitter Frederik Vandenbroucke duidt in dit artikel het waarom van die stap en blikt vooruit naar de verkiezingen van 9 juni.
Meer artikelen bekijken