Startpagina Uw stem

Opinie: hoe Vlaamse foie gras dwangvoederen uit de wereld kan helpen

Twee weken geleden bezetten een zeventigtal activisten van Animal Resistance het enige foie grasbedrijf in Vlaanderen. Als gevolg van hun actie stierven 180 eenden van de stress. Vorige week bezette de organisatie ook restaurants die foie gras serveren. Die dierenrechtenorganisatie bekommert zich over het dierenwelzijn. Hun focus op het enige foie grasbedrijf in Vlaanderen getuigt echter van een zeer kortzichtige visie en een gebrek aan voeling met de sector.

In de Europese Unie zijn er slechts vijf landen die foie gras produceren: Frankrijk, Spanje, Bulgarije, Hongarije en België. Toch is de Europese Unie verantwoordelijk voor 90% van de wereldwijde productie van foie gras. Frankrijk steekt er met kop en schouders bovenuit. Het is op haar eentje verantwoordelijk voor drie vierde van de Europese productie en dus twee derde van de wereldproductie.

Ons land importeert jaarlijks meer dan 1.000 ton aan foie gras. Dat is een honderdvoud van de Vlaamse foie grasproductie. Het leeuwenaandeel is – niet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Uw stem

Meer artikelen bekijken