Startpagina Aardappelen

Belgapom: prijzen blijven stabiel

Belgapom deed op 29 november volgende prijsnotering voor Bintje, Fontane en Challenger.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-notering bedraagt voor deze rassen al sinds midden oktober 12,50 euro/100 kg (zonder btw) of 13,25 euro/100 kg (met btw). De marktstemming voor Bintje is prijshoudend, wat betekent dat aanbod kleiner of gelijk is aan de vraag. Voor Fontane en Challenger is de marktstemming stabiel, wat betekent dat het aanbod gelijk is aan de vraag.

De Belgapomprijs voor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen. De Belgapomprijs Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit, Bintje, Fontane en Challenger. En dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken