Frozen yoghurt cupcakes
Froyo, dat is frozen yoghurt of bevroren yoghurt. Je kan het zo eten als snack in plaats van een ijsje, maar je kan er ook leuke gerechten mee maken. Het bewijs: deze ‘muffins’ van froyo. Je hebt ongeveer twintig minuten nodig om dit (voor) te bereiden voor zes personen.

Ingrediënten
300 g aardbeien- of frambozenyoghurt
80 g aardbeien
80 g blauwe bessen
2 el suiker
150 g muesli
2 el pindakaas
2 el honing
4 muntblaadjes
4 el roomkaas
1 el bloemsuiker
Hoe ga je te werk?
Snijd de aardbeien in blokjes. Hak de muntblaadjes fijn.
Meng de fijngesneden aardbeien, de blauwe bessen, munt en de suiker onder elkaar. Zet opzij.
Verwarm de pindakaas met de honing en schep er de muesli onder. Verdeel dit mengsel over 6 muffinvormpjes en duw zachtjes aan. Verdeel de yoghurt over de muffinvormpjes en schep er het gesuikerde fruit op, hou het resterende sap opzij.
Dek de muffinvormpjes af met plastic folie en zet minstens 4 uur in de vriezer.
Meng de bloemsuiker en 2 el van het sap van het fruit onder de roomkaas. Schep in een spuitzak.
Haal de muffins uit de vormpjes en spuit er een toefje roomkaas op. Serveer meteen. Meer lekkere recepten vindt u op www.lekkervanbijons.be.