Startpagina Beurzen

Bereid vandaag al uw bezoek aan de Sima-Simagena voor!

De Sima-Simagena opent weldra terug zijn deuren voor professionelen uit de landbouw en veeteelt. Onder het thema ‘Landbouwer zijn binnen tien jaar’ bereidt de 77ste editie zich voor om zo’n 240.000 bezoekers te verwelkomen, waaronder heel wat Belgen, én er zouden een 600-tal nieuwigheden getoond worden.

Leestijd : 2 min

De Sima-Simagena neemt zijn intrek in de beurshallen van het Franse ‘Parc des Expositions’ ten Noorden van Parijs (Villepinte) van 26 februari tot 2 maart. Nog meer dan vroeger bereidt deze landbouwbeurs zich voor om een steeds internationaler gezelschap van exposanten en bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen.

Deze 77ste editie verwacht 1.770 exposanten uit 42 landen. Hieronder vinden we ook deelnemers van Finland, Indonesië en Japan terug. België wordt vertegenwoordigd door 17 exposanten. De internationale aanwezigheid van beursdeelnemers wordt nog versterkt door standhouders uit Korea, China, India, Turkije en Noord-Amerika.,Komende beurseditie wordt eveneens gekenmerkt door een volledige reorganisatie van bijna alle beurshallen, om zo de bezoekersstroom beter te kunnen leiden. Tractoren en oogstmachines zullen verdeeld worden over alle beurshallen. Simagena, het uitstalraam voor de innovatie in diergenetica, komt terug in beurshal nummer twee.

‘Landbouwer zijn binnen tien jaar’

Sima trekt al langer de kaart van innovatie en gaat dit ook voor de beurseditie van 2017 doen, door het thema aan te snijden ‘Landbouwer zijn binnen tien jaar’. Rond vier grote assen zal hierrond gewerkt worden: het digitale, robotica, bio-economie en genetica. Parallell zal in een afzonderlijke ruimte toekomstbeelden worden uitgewerkt van hoe de nabije landbouw eruit zal zien door professionele landbouworganisaties én door niet-landbouworganisaties. Franse en internationale ingenieursscholen presenteren eveneens hun reflecties omtrent dit thema. Deze diverse evenementen vinden plaats in de galerij ‘Innovation first’, deze bevindt zich in de verwelkomigshal van paleis zes. Portretten van innovatieve landbouwers zullen eveneens aanwezig zijn.

De Sima stelt ook acht conferenties voor rond diverse thema’s zoals veiligheid, klimatologische uitdagingen, economie, bodemverdichting, ...

Tot slot worden ook nog een 600-tal nieuwigheden voorgesteld aan het publiek. De jury van het salon is bijgestaan door 300 Europese experten om onder deze nieuwigheden de gekende ‘Sima Innovation Awards’ uit te reiken. Dit leidde tot 2 gouden medailles, 5 zilveren medailles en 18 eervolle vermeldingen.

Genetische innovatie bij Simagena

Ten midden van beurshal 2 stelt Simagena voor de editie 2017 net zoals twee jaar geleden de natuurlijke hoornloze runderen in de eer. 250 dieren van 11 rassen (3 melk- en 8 vleesrassen) worden tentoongesteld. Voor de eerste keer wordt er een ‘melkpool’ ingericht op het salon. Het doel hiervan is om de aanwezige melkveerassen zoals het Normandisch ras, Holstein en Montbéliarde naar voor te schuiven. Hal 2 verwelkomt eveneens een deel materiaal voor de veehouderij en melkinstallaties, dat verder ook in hal 3 zal terug te vinden zijn.

Verdere informatie over de Sima en de Sima Innovation Awards is terug te vinden via internet (www.simaonline.com) en in Landbouwleven.

Naar J.V.

Lees ook in Beurzen

Meer artikelen bekijken