Startpagina Voor ons gezin

Yaconsoep

Yacon klinkt exotisch, maar behoort gewoon tot de familie van de schorseneer en pastinaak. Het is een wintergroente met een frisse, zoete smaak, waar je heerlijke soep van kan maken. Je hebt ongeveer een uurtje nodig om deze soep te kunnen voorschotelen aan vier personen.

Leestijd : 2 min

Ingrediënten

Basis:

700 g yaconwortelen

2 aardappelen

2 grote witte uien

2 teentjes knoflook

1 kl komijnpoeder

8 dl water

2 dl melk

1 kl groentebouillon (pasta)

2 el olijfolie + ½ dl om te frituren

Peper van de molen en zout

Kruidentuiltje:

5 takjes peterselie

2 takjes tijm

1 blaadje laurier

keukentouw

Afwerking:

1 kl chilivlokken

Enkele takjes koriander

2 el pijnboompitten

Hoe ga je te werk?

Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Neem een grote pot, giet er wat olijfolie in en stoof de ui en knoflook glazig gedurende 5 minuten.

Snijd van 1 yacon enkele flinterdunne plakjes met de mandoline en houd apart. Schil de yacons, snijd in grove stukken en voeg bij de ui. Stoof nog 5 à 10 min verder. Giet water bij de groenten tot ze onder staan.

Maak het kruidentuiltje en voeg deze samen met het komijnpoeder en de groentebouillonpasta bij de soep. Kook 30 minuten. De yacon moet echt zacht zijn.

Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Voeg er de melk bij en mix nog eens.

Dep de flinterdunne plakjes yacon droog en frituur ze in wat olijfolie tot ze krokant zijn. Haal ze uit de friteuse of de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Breng de soep verder op smaak met peper en zout en werk af met chilivlokken, koriander en geroosterde pijnboompitten.

Meer lekkere recepten vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Lees ook in Voor ons gezin

Hotdog met zwarte pens

Voor ons gezin Een simpele hotdog smaakt altijd, maar ook deze gepimpte versie met zwarte pens, kaas en veldsla is overheerlijk. Na 25 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.
Meer artikelen bekijken