Startpagina Veeteelt

Slachthuis van Bastenaken wordt overgenomen

Het slachthuis Swaegers uit Hoogstraten neemt het failliet verklaarde slachthuis van Bastenaken over. Dat maakte Idelux, een verenging van intercommunales en de gedeeltelijke eigenaar van het slachthuis, vrijdag bekend. Begin 2020 volgt er een doorstart.

Leestijd : 1 min

In augustus moest het slachthuis Qualibeef, het vroegere Veviba, net als zijn filiaal Abattoir et Marché de Bastogne (AMB) de boeken neerleggen. Het bedrijf was een schandaal vorig jaar rond valse invriesdata op etiketten niet te boven gekomen. Het droeg toen nog de naam Veviba, maar maakte na het verlies van zijn vergunning een doorstart onder de nieuwe naam Qualibeef.

Het faillissement betekende het ontslag van 54 personen: 48 bij Qualibeef en 6 bij AMB. Eind september gaf Waals minister van Landbouw Willy Borsus (MR) te kennen dat er vijf geïnteresseerde partijen waren voor een overname, maar dat slechts een daarvan een bod had uitgebracht. Idelux zette uiteindelijk afgelopen woensdag voor het bedrijf in kwestie het licht op groen. Volgens Idelux hopen alle betrokken partijen de site van ruim 6 hectare, waarvan 17.500 vierkante meter gebouwen, ‘zo snel mogelijk’ weer op gang te brengen. Ze mikken op begin 2020.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Interprovinciale fokveeprijskamp in Dilbeek

Vleesvee De 34e Interprovinciale Fokveeprijskamp verhuisde naar een nieuwe locatie en vond dit jaar op 29 januari plaats in een manege in Dilbeek. Er waren een honderdtal dieren en er was veel publiek komen opdagen. De juryleden van de dag waren Christophe Materne, Bernard Lamblot, Vincent Fisenne, Olivier Marot, en Stéphane Jossaert als juryvoorzitter.
Meer artikelen bekijken