Startpagina Voor ons gezin

Crème brûlée met geitenkaas

Wil je je tafelgenoten eens verrassen? Kies dan eens niet voor de klassieke crème brûlée, maar probeer eens deze variant met geitenkaas. Je hebt ongeveer een uur nodig om vier personen van dit dessert te kunnen laten smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

3,5 dl volle melk

250 g geitenkaas

7 eidooiers

75 g suiker

5 dl room

4 el kristalsuiker

4 el kandijsuiker

Extra benodigdheden:

vormpjes (van ongeveer 2,5 cm hoog)

gasbrandertje

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 110°C.

Verwarm de melk lichtjes en laat er de geitenkaas in oplossen.

Klop de eidooiers samen met de suiker tot een ruban (een lichte luchtige massa). Voeg de melk met geitenkaas toe en meng. Voeg de room toe en meng. Giet door een zeef in vormpjes (van ongeveer 2,5 cm hoog). Zet de vormpjes in een bakplaat en vul de bakplaat met een bodem water. Bak au bain-marie af gedurende 50 minuten op 110°C en laat de crème brûlée daarna afkoelen.

Bestrooi de crème brûlée met een mengeling van kristalsuiker en kandijsuiker en gebruik een gasbrandertje om ze af te branden.

Kan je niet genoeg krijgen van dit dessert? Lees dan zeker onze tips voor krakend lekkere crème brûlée op https://www.lekkervanbijons.be/melk/creme-brulee-maken

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken