Startpagina Groenten

Nieuw kennisplatform GroentenPrecieS

Langzaam maar zeker doen technieken rond precisielandbouw hun intrede in de Vlaamse land- en tuinbouw. Naast gps-sturing zijn ook bodemscans, gewasmetingen en plaatsspecifieke bemestingstechnieken aan een opmars bezig. Op de website www.groentenprecies.be zet kenniscentrum Inagro alles op een rijtje.

Leestijd : 2 min

Binnen het Vlaio-project ‘WikiLeeks’ worden op proef- en praktijkpercelen diverse technieken uitgetest om informatie te verzamelen over de bodemtoestand en de gewasontwikkeling. Uiteindelijk wil Inagro met deze informatie taakkaarten opstellen die het mogelijk maken om preipercelen plaatsspecifiek te bemesten. De verzamelde kennis over de ingezette technologie is vanaf nu, samen met informatie over alternatieve sensoren en technieken, terug te vinden op het nieuwe kennisplatform www.groentenprecies.be.

Op de website www.groentenprecies.be zet kenniscentrum Inagro alles op een rijtje over precisielandbouw in de groenteteelt.
Op de website www.groentenprecies.be zet kenniscentrum Inagro alles op een rijtje over precisielandbouw in de groenteteelt. - Foto: Inagro

Diverse precisielandbouwtechnieken onder de loep

De website belicht 4 verschillende domeinen: gps-sturing, bodemscans, gewasmetingen en plaatsspecifieke bemestingstechnieken. Binnen elk domein kan je zowel de basisinfo als uitgebreide technische fiches terugvinden. Ook wordt telkens de link naar specifieke merken en leveranciers meegegeven. Tijdens het project zullen we de informatie geregeld aanvullen en updaten.

Blijf op de hoogte

De website ook een overzicht van diverse nieuwsitems en actuele projecten, gerelateerd aan precisietechnologie in de groenteteelt. Aankondigingen van demonstraties, workshops en proefveldbezoeken vullen we in de toekomst eveneens aan.

Adviesmodule rond precisietechnieken

Via GroentenPrecieS hebben telers ook de mogelijkheid om in dialoog te gaan met onderzoekers en informatie en advies in te winnen rond de mogelijkheden van precisielandbouw. Indien je een vraag hebt over de meerwaarde van precisietechnologie op jouw bedrijf, neem dan via de website gerust contact op met één van de projectpartners.

Het kennisplatform GroentenPrecieS kadert binnen het Vlaio LA-traject ‘WikiLeeks: preciezer prei telen met precisielandbouw’ en is een initiatief van Inagro, ILVO, KU Leuven, VITO, PSKW en PCG. Financiering is mogelijk dankzij het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Meer info

Wil je meer info over het WikiLeeks-project of denk je dat jouw product of project aansluit binnen het kennisplatform GroentenPrecieS, contacteer gerust Tim De Cuypere via tim.de.cuypere@inagro.be (051 27 32 87) of Eva Ampe via eva.ampe@inagro.be (051 14 03 18).

Inagro

Lees ook in Groenten

Innoverend onderzoek in monitoringstechnologieën bij Inagro

Groenten Al meer dan 20 jaar stuurt Inagro waarnemings- en waarschuwingsberichten voor verschilende openluchtteelten zoals (biologische) prei, kolen en witloof. Dankzij onderzoek naar nieuwe monitoringstechnologieën kan Inagro voortaan nog nauwkeuriger insecten tellen en de verkregen data sneller verwerken.
Meer artikelen bekijken