Startpagina Varkens

China investeert miljarden in herstel biggenproductie

China stimuleert investeringen van grote en industrieel geleide varkensbedrijven in kleine familiaal geleide familiebedrijven. De overheid zelf investeert mee. In totaal wordt hiervoor circa 50 miljard yuan (6,4 miljard euro) uitgetrokken. Doel is om de biggenproductie weer op peil te krijgen. Dat meldt persbureau Reuters.

De varkensstapel is fors gekrompen sinds de uitbraak van Afrikaanse varkenspest halverwege 2018. Ten opzichte van een jaar geleden telt China 40% minder varkens. China is normaal gezien de grootste producent en consument van varkensvlees. Een groot deel van de sector bestaat uit kleine bedrijven. Iets minder dan 50% van alle varkensvlees die in China wordt geproduceerd komt van bedrijven met minder dan 500 dieren.

De overheid krijgt moeilijk greep op de kleinere bedrijven en is ervan overtuigd dat grotere bedrijven met een groter bewustzijn van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken