Startpagina Actueel

Flowertime versiert Brussels Stadhuis en Grote Markt met 100.000 bloemen en vruchten

Op de derde editie van Flowertime, het tweejaarlijkse Brusselse festival van de bloemsierkunst, zullen 19 Belgische topfloristen met meer dan 100.000 bloemen en vruchten van 11 tot 15 augustus de Grote Markt en de zalen van het Stadhuis versieren. De culinaire Flowernights zijn een nieuwigheid.

Leestijd : 1 min

Het thema van Flowertime is "Bloemen en Vruchten". Daarmee wordt verwezen naar het feit dat inwoners van steden steeds vaker interesse tonen in moestuinieren, waardoor de stadstuinen ware ontmoetingsplaatsen worden.

Tijdens Flowertime zorgen negentien bloemenkunstenaars voor eigenzinnige florale creaties met drie bloemen- en groententapijtjes op de Grote Markt en dertien versierde zalen in het Brusselse Stadhuis.

De grote nieuwigheid zijn de Flowernights. De bezoekers krijgen op 12, 13, 14 en 15 augustus elke avond de kans om tussen de tijdelijke bloemententoonstelling in het Stadhuis de smaakpapillen te prikkelen bij het florale degustatiemenu van Belgisch master cook, moestuinier en specialist in het koken met bloemen, Claude Pohlig.

"Koken met bloemen, dat is het ontdekken van kleuren, geuren en smaken", stelt Pohlig. "Het doel is om te tonen dat je bloemen kunt eten, maar ook om uit te leggen waarom... Ze zeggen nu dat je vijf soorten fruit en groenten moet eten, maar waarom ook niet vijf soorten bloemen? Zelfs een groente is ooit een bloem geweest."

Belga

Lees ook in Actueel

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken