Startpagina Melkvee

Melkveehouder Herman Beke: ‘Het is hoog tijd dat de politiek de landbouw meer naar waarde schat’

“Een Vlaming houdt niet van de Walen. Tot hij zelf in Wallonië leeft en werkt. Dan wil hij niet meer terug naar Vlaanderen.” Herman Beke (41) liet nu bijna 20 jaar geleden met zijn ouders Overijse achter en bouwde in het Waalse Hensies met succes een melkveebedrijf uit. “De sector werkt hard en levert enorm veel inspanningen om tegemoet te komen aan allerlei eisen en verdient het respect van de politiek!”

Of hij voorbestemd was om in de voetsporen van zijn vader-landbouwer Noël te stappen? Ja en nee. Voor hij een graduaat landbouw behaalde, studeerde Herman koel- en warmtetechnieken. “Ik voelde al tijdens de stage, nee. ‘s Ochtends naar je job vertrekken met je boterhammen, en na de dagtaak weer naar huis... Dat was niet mijn ding.”

Vrijheid en ondernemen

Het was niet wat Herman Beke jaren zou willen doen. De natuur,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

NICE lanceert korte video’s over zuivel in elke levensfase

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt dat 250 tot 500 ml melk of melkproducten – 2 tot 3 porties zuivel – per dag passen in een gezonde voeding. Maar uit de voedselconsumptiepeiling 2022-2023 blijkt dat 88% van de volwassenen die aanbeveling niet haalt. Om de actuele voedingsaanbevelingen meer toegankelijk te maken, ontwikkelde het kenniscentrum voedingsinformatie NICE 3 korte video’s die tonen hoe zuivel past in een gezonde en milieuverantwoorde voeding in diverse levensfasen.
Meer artikelen bekijken