Startpagina Pluimvee

Vogelgriepvirus type H5N8 nu ook in Roemenië

Na Polen, Slowakije en Hongarije dook het hoogpathogene vogelgriepvirus type H5N8 deze week ook op in Roemenië. Hierbij werden besmettingen zowel bij professioneel als hobbypluimvee aangetroffen. Waakzaamheid is aanbevolen.

Begin december werd vogelgriep ook in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk bevestigd (laagpathogeen type H5). Alle besmettingen van het hoogpathogene H5N8 situeren zich langsheen de Centraal-Europese vogeltrekroutes. De kans bestaat dat ook andere trekroutes die o.a. over België passeren besmet zijn. Neem daarom voorzorgsmaatregelen om een uitbraak te voorkomen.

Vogelmigraties betekenen een verhoogd risico op besmetting, maar ook besmet materiaal zoals kratten en voertuigen kunnen het virus verspreiden. Let bijvoorbeeld op met transporten die...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken