Startpagina Liefhebberstuin

14e Nationale Grasdag focust op water

Ook dit jaar trekt de Nationale Grasdag richting West-Vlaanderen. Op de terreinen van graszodenteler David Lannoo in Pittem worden op woensdag 10 en donderdag 11 juni opnieuw honderden tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en tuinprofessionals verwelkomd. Thema dit jaar is ‘Water, het nieuwe goud’.

Leestijd : 2 min

Maak er kennis met een breed spectrum aan grasveldbenodigdheden, tips & tricks en expertise in verschillende domeinen. En zie met eigen ogen hoe je met de nieuwste machines alle mogelijke grondbewerkingen snel en makkelijk uitvoert.

Thema dit jaar is 'Water, het nieuwe goud!'. Afgelopen jaar kreeg elk gazon terug af te rekenen met extreme weersomstandigheden. Zeer hoge temperaturen en een nijpend tekort aan water. Hoe wapen je gras hiertegen? Zorg je dat de plantjes voldoende water krijgen? En hoe kan je veel hemelwater bufferen en sneller afvoeren? Moet de grond anders bewerkt worden? Tientallen standhouders antwoorden deskundig op al je vragen en geven meteen nuttige tips & tricks, direct omzetbaar in de praktijk. Zodat je jouw gazons perfect kan houden.

Op beide professionele netwerkdagen ontdek je alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen. Alle specialisten zijn ter plaatse: grasspecialisten, meststoffenleveranciers, producenten van gewasbeschermingsmiddelen en grondverbeteraars, machineproducenten, beroepsverenigingen ...

Praktijkdemo’s : grond, water, gras

Beide grasdagen zijn helemaal gevuld met praktijkdemo's georganiseerd onder de noemer grond, water en gras.

Gronddemo's : alle soorten grondbewerkingen met de nieuwste machines, producten en systemen

die het werk van de groenprofessional sneller, aangenamer en kwalitatiever maken...

Waterdemo's : beregening, drainage, wetting agents, waterbuffering, waterput slaan, het gebruik van

de juiste spuitdop ...

Grasdemo's : gazonrenovatie of nieuwe inzaai, alles over maaien, graszoden plaatsen,

accumachines ...

In het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid zetten we ook fel in op het gebruik van veldbloemen. Zo zaaiden we een aantal eenjarige en langbloeiende veldbloemenmengsels ter plaatse in.

Opleiding fytolicentie

De Nationale Grasdag is erkend als vormingsactiveit voor het behoud of verlengen van de fytolicentie. Dit jaar is er terug een praktijkgerichte fyto-opleiding voorzien (3 uur) op beide dagen, telkens in de voormiddag. Beide programma's zijn identiek, je kan dus kiezen welke datum best past. Mis deze kans niet en schrijf je vandaag nog in via de website.

Praktische info

De Nationale Grasdag is een organisatie van 5 toonaangevende bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), Bayer Crop Science, Compo Expert, ICL en TerraCottem. En wordt ondersteund door de erkende beroepsverenigingen.

Het proefveld in de Hoogrokersstraat 6, 8740 Pittem is op beide dagen exclusief voor professionals en tuinaanleggers opengesteld van 9.30u. tot 18.00u. Hier vind je alles over gras en zoveel meer op één groot demoterrein. Dé plek ook voor een informele babbel met collega’s en/of branchegenoten in de gekende gemoedelijke sfeer.

Voorinschrijving verplicht via www.nationalegrasdag.be

Lees ook in Liefhebberstuin

Kiezen voor lavendel of salie?

Voor ons gezin Welke tuinplanten roepen met hun blauwe bloemen meer het vakantiegevoel op dan lavendel en salie? Lavendel, met zijn massa’s bloemen en zijn krachtige, rustgevende geur, laat ons dromen van zuiderse oorden. Tuinsalie, met zijn diepblauwe bloemen en zijn sierlijke vorm, is een ware vlinder- en bijenmagneet, en brengt zo op zijn eigen manier de zomer in de tuin.
Meer artikelen bekijken