Startpagina Groenten

REO Veiling roept boerenkool terug

In overleg met het FAVV heeft REO Veiling besloten om boerenkool uit de verkoop te halen. Dit doen ze wegens de overschrijding van het toegestane maximum voor residuen van de bestrijdingsmiddelen Tebuconazool en Difenoconazool.

Leestijd : 1 min

In overleg met het FAVV heeft REO Veiling Boerenkool besloten om het product uit de verkoop te halen en de consument die het gekocht heeft te informeren. De reden: de aanwezigheid van residuen van de bestrijdingsmiddelen Tebuconazool en Difenoconazool boven het toegestane maximum voor residuen van bestrijdingsmiddelen werd gedetecteerd in een lot boerenkool.

REO Veiling vraagt haar klanten om dit product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt (Colruyt).

Beschrijving van het product

De Boerenkool werd verkocht in een plastiek zak door de winkels van Colruyt. Andere kenmerken:

- Lotnummer: 5465

- Barcode : 5400357015774

- Oorsprong : België

- Periode van verkoop: vanaf 17 januari 2020 tot 28 januari 2020

Lees ook in Groenten

Uientelers zijn voorbereid voor de toekomst

Groenten Op 24 januari 2023 organiseerde het Departement Landbouw en Visserij een studienamiddag met als thema ‘Uien telen in een veranderend klimaat’. Dankzij het gevarieerde programma waarin diverse thema’s als bemesting, irrigatie, bewaring en afzetmarkt aan bod kwamen, konden we rekenen op meer dan 100 aanwezigen.
Meer artikelen bekijken