Startpagina Groenten

REO Veiling roept boerenkool terug

In overleg met het FAVV heeft REO Veiling besloten om boerenkool uit de verkoop te halen. Dit doen ze wegens de overschrijding van het toegestane maximum voor residuen van de bestrijdingsmiddelen Tebuconazool en Difenoconazool.

Leestijd : 1 min

In overleg met het FAVV heeft REO Veiling Boerenkool besloten om het product uit de verkoop te halen en de consument die het gekocht heeft te informeren. De reden: de aanwezigheid van residuen van de bestrijdingsmiddelen Tebuconazool en Difenoconazool boven het toegestane maximum voor residuen van bestrijdingsmiddelen werd gedetecteerd in een lot boerenkool.

REO Veiling vraagt haar klanten om dit product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt (Colruyt).

Beschrijving van het product

De Boerenkool werd verkocht in een plastiek zak door de winkels van Colruyt. Andere kenmerken:

- Lotnummer: 5465

- Barcode : 5400357015774

- Oorsprong : België

- Periode van verkoop: vanaf 17 januari 2020 tot 28 januari 2020

Lees ook in Groenten

Innoverend onderzoek in monitoringstechnologieën bij Inagro

Groenten Al meer dan 20 jaar stuurt Inagro waarnemings- en waarschuwingsberichten voor verschilende openluchtteelten zoals (biologische) prei, kolen en witloof. Dankzij onderzoek naar nieuwe monitoringstechnologieën kan Inagro voortaan nog nauwkeuriger insecten tellen en de verkregen data sneller verwerken.
Meer artikelen bekijken