Startpagina Actueel

New Holland vestigt wereldrecord met de oogst van sojabonen

New Holland Agriculture heeft een nieuw wereldrecord gevestigd door op acht uur tijd maar liefst 439,730 ton sojabonen te oogsten met de maaidorser CR8.90. De recordpoging, die plaatsvond in de Braziliaanse staat Bahia, werd gecertificeerd door onafhankelijke beoordelaar RankBrasil

Door het wereldrecord te vestigen om meer dan 439 ton sojabonen te oogsten, volgt de CR8.90 in de voetsporen van de CR10.90. Deze wist in 2014 een wereldrecord voor tarwe op zijn naam te schrijven, namelijk 797,656 ton tarwe op acht uur tijd.

De CR8.90 leverde deze opmerkelijke prestaties met een hoge opbrengst: 4.886 kg/ha, ver boven het gemiddelde van 3.600 kg dat de norm is in Brazilië.

Het record werd vorige maand gevestigd op het landbouwbedrijf Villa Panambi, dat eigendom is van de broers Mingori, in de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken