Startpagina Liefhebberstuin

BelOrta veilt de eerste aubergines van 2020

Vrijdagochtend 31 januari verhandelde BelOrta de eerste aubergines van het nieuwe seizoen. Deze eerste Flandria aubergines werden aangeleverd door producent Topa en aangekocht door Fruithandel Sebrechts uit Broechem.

Leestijd : 1 min

In 2019 voerden de BelOrta-telers ongeveer 14.000.000 kg Flandria aubergines aan, een gelijkaardig aantal als het jaar ervoor. De hoge interesse voor de mediterrane keuken, waarin de aubergine een belangrijke rol speelt, zorgt ervoor dat ze zeer populair zijn en blijven. Daarnaast zijn ze een veelgebruikt alternatief in veggiegerechten, denk bijvoorbeeld aan steak of spek van aubergine. Het aubergineseizoen loopt normaal gezien van februari tot november.

Grill- en barbecuegroente bij uitstek

Naast de klassieke aubergines verhandelt BelOrta ook de Turkse aubergines. Sinds enkele jaren biedt BelOrta de ‘Oven & Grill pack aubergine’ aan, een handig pakket met olie en kruiden. Alles dus om zelf meteen aan de slag te gaan en in geen tijd heerlijke barbecue- of ovengroenten te bereiden.

Bel’Orta

Lees ook in Liefhebberstuin

Quinoa uit eigen tuin

Liefhebberstuin Onder druk van de veranderende klimatologische omstandigheden en in de zoektocht naar eiwitrijke gewassen is de Vlaamse landbouw sinds enkele jaren langzaam maar zeker aan het diversifiëren. Denk maar aan teelten als kikkererwt, veldbonen, yacon, soja, zoete aardappel en zeker ook quinoa.
Meer artikelen bekijken