BelOrta veilt eerste primeurasperges

Jo Lambrecht (BelOrta), Elke Du Bin (Prinses Harte), Marja Van Dessel (Den Boschkant) & Roger De Wachter (Fruithandel Sebrechts)
Jo Lambrecht (BelOrta), Elke Du Bin (Prinses Harte), Marja Van Dessel (Den Boschkant) & Roger De Wachter (Fruithandel Sebrechts) - Foto: Belorta

Deze keer overhandigt de coöperatieve groente- en fruitveiling van België een cheque van 5.000 euro aan de VZW Prinses Harte. BelOrta verwacht dat er begin april voldoende asperges beschikbaar zullen zijn om het grote publiek te bedienen.

Asperges zijn een enorm populaire groente in België. Vooral de witte asperge is immers een echte Belgische delicatesse die maar een aantal maanden per jaar beschikbaar is. Daarom is de eerste oogst van het seizoen doorgaans extra gegeerd in culinaire middens. De eerste schaaltjes asperges van het nieuwe seizoen werden gekocht door Impex-Heemskerk, de eerste losse asperges werden gekocht door de gespecialiseerde groothandelaar Fruithandel Sebrechts. Marja van Dessel (Den Boschkant) leverde de eerste asperges aan.

Topmaanden april, mei en juni

De primeurasperges worden gekweekt in serres. Daarna volgen de asperges die groeien onder tunnels en nog eens later de asperges uit openlucht. Jo Lambrecht, Commercieel Manager BelOrta: “Dat betekent dat de aanvoer van asperges de komende weken nog beperkt is en vanaf maart pas echt in stijgende lijn gaat. En in april, mei en juni – de absolute topmaanden – kan de Belg massaal zijn hart ophalen aan dit topproduct. We verwachten dat er, net zoals de voorbije jaren, ongeveer 3 miljoen kg asperges – stuk voor stuk van topkwaliteit – via onze veiling zullen passeren.”

Kleur, licht en troost

BelOrta heeft een rijke traditie op het vlak van primeurveilingen van verschillende groenten- en fruitsoorten voor het goede doel. Deze keer koos het voor Prinses Harte. “Onze VZW maakt het ziekenhuisverblijf van kinderen aangenamer met zelfgemaakte ridders- en prinsessenpakketten”, legt Johan Muyldermans , woordvoerder bij Prinses Harte uit. “We zijn heel blij dat een op-en-top Belgische onderneming een lokaal initiatief als het onze steunt. Met het verzamelde bedrag kunnen we heel wat zieke kinderen een extra dosis kleur, licht en troost geven.”

BelOrta

Meest recent

Meest recent