Startpagina Pluimvee

Infovergadering over uitbreiding landbouwbedrijf in Heuvelland

De gemeente Heuvelland organiseert een infovergadering rond de mogelijke uitbreiding van landbouwbedrijf Vanhoutte in Wijtschate. De landbouwer wil de capaciteit uitbreiden van 85.000 naar 195.000 kippen. Omwonenden klagen over geurhinder en impact op mobiliteit en toerisme. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Leestijd : 1 min

Volgens Kristof Vandenbussche (41) uit Wijtschate veroorzaakt de aanvraag ongerustheid. "Het bedrijf ligt in landschappelijk waardevol gebied en in de nabijheid van de dorpscentra van Wijtschate en Mesen", zegt de man. "Omwonenden klagen nu al over sterke geurhinder en vrezen extra mobiliteitsproblemen. Onlangs kwam Mesen al in het nieuws door de vele vrachtwagens en landbouwvoertuigen die door het centrum denderen. Verder vrezen bewoners een grote impact op het toerisme in de gemeenten. Een aantal toeristische accommodaties vrezen de geurhinder."

De zaakvoerster heeft geen weet van klachten over geurhinder. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 7 maart. Tot dan kunnen mensen bezwaar indienen. Mesen en Heuvelland geven een niet-bindend advies, het is uiteindelijk de provincie die de vergunning toekent. De infovergadering vindt plaats op 20 februari om 19.30 uur in OC Klaverhulle in de Schoolstraat in Wijtschate.

Lees ook in Pluimvee

Meer artikelen bekijken