Startpagina Actueel

Zes producenten krijgen Vlaamse erkenning voor hun streekproduct: van appelwijn tot borstbollen

Zes producenten mogen voortaan het Vlaams erkenningslabel STREEKPRODUCT.be gebruiken op hun pas erkende producten. Voor twee producten bestaat er al een erkenning van een andere producent (glazuurspeculaas, Oostendse zeebeschuit), een andere werd na meer dan 50 jaar van onder het stof gehaald (Geelse saffraanmoppen), en nog andere (borstbollen, Limburgse appelwijn en koffie uit Diest) zijn zo bekend dat een erkenning voor de hand lag.

Leestijd : 1 min

De eerste erkenningsronde van 2020 voor Vlaamse traditionele streekproducten levert een erkenning op voor volgende producten: Oostendse zeebeschuit van Bakkerij Desmedt uit Oostende, Glazuurspeculaas van de kust van Brood- & Banketbakkerij Vanheste Dirk uit Oostende, Borstbollen van Wycam’s Produkten NV uit Sint-Niklaas, Koffie uit Diest van Koffiebranderij Stroobants bvba uit Diest, Geelse saffraanmoppen van Bakkerij Peter Steurs bvba uit Geel en Limburgse appelwijn van Wijngilde vzw De sleedoorn uit Genk.

VLAM

Lees ook in Actueel

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken