Startpagina Groenten

Spruit zit bloemkool als teelt van industriegroente op de hielen

Ingro, de telersvereniging van industriegroenten, rondde in 2019 voor de eerste keer de kaap van de 100 miljoen euro omzet. Vooral de sterke stijging van spruiten is opvallend. En komt in omzet net achter de teelt van bloemkool 2de vrucht.

Leestijd : 1 min

Ingro, de telersvereniging van industriegroenten uit Roeselare, maakte de cijfers van 2019 bekend. De vereniging werd in 2005 opgericht met de steun van Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat en REO Veiling. Leden moeten hun volledige productie via de telersvereniging afzetten en in de bedoelde productiecategorie mag je als Ingro-lid maar lid zijn van 1 telersvereniging. Ingro is erkend als productorganisatie voor groenten voor verwerking.

2019 was een historisch recordjaar met een omzet van ruim 100 miljoen euro. Bloemkool 2de vrucht blijft in omzet de belangrijkste teelt met bijna 25 miljoen euro, op de voet gevolgd door de spruitenteelt, die ook in 2019 weer een sterke stijging kent. Verder in de top tien (omzetcijfers): prei, bloemkool 1ste vrucht, bonen, spinazie, wortelen, courgetten, erwten en knolselder.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Groenten

Innoverend onderzoek in monitoringstechnologieën bij Inagro

Groenten Al meer dan 20 jaar stuurt Inagro waarnemings- en waarschuwingsberichten voor verschilende openluchtteelten zoals (biologische) prei, kolen en witloof. Dankzij onderzoek naar nieuwe monitoringstechnologieën kan Inagro voortaan nog nauwkeuriger insecten tellen en de verkregen data sneller verwerken.
Meer artikelen bekijken