Startpagina Pluimvee

Elf verdachten doorverwezen naar rechtbank in fipronil-dossier

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag zeven personen en vier firma's doorverwezen naar de correctionele rechtbank in het zogenaamde fipronil-dossier. Honderden pluimveebedrijven in België en Nederland werden in de zomer van 2017 geblokkeerd, nadat in kippeneieren de insecticide fipronil was aangetroffen.

Een eierbrekerij uit Sint-Niklaas verwittigde op 2 juni 2017 het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) dat de stof fipronil was aangetroffen in eieren bestemd voor menselijke consumptie. Fipronil is een stof met een antiparasitaire werking en mag in de Europese Unie niet gebruikt of toegediend worden aan voedselproducerende dieren wegens risico's voor de volksgezondheid.

Het FAVV startte een onderzoek. De eierbrekerij had de eieren ontvangen van een pluimveehouderij in Lokeren. Een Nederlandse firma had de stallen daar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken