Startpagina Pluimvee

Eerste 'kalkoenwake' van Animal Rights en All For Animals verloopt sereen

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de eerste 'kalkoenwake' van Animal Rights en All For Animals plaatsgevonden bij het slachthuis Volys Star in Lendelede. Die is volgens de Els Van Campenhout, de woordvoerster van 'Stop de slacht' van Animal Rights, "heel goed verlopen".

"Er waren ongeveer 25 activisten aanwezig", zegt Van Campenhout. "We hebben twee vrachtwagens gezien en hebben ruim de tijd gekregen om met de dieren te kunnen zijn." Volgens de woordvoerster zagen de kalkoenen er vuil en bleek uit. "Sommigen hadden ook wonden aan hun poten", voegt ze eraan toe.

De actie is volgens Van Campenhout dus goed verlopen en resulteerde in schokkende beelden. "We hebben een livestream gemaakt en meerdere andere beelden", zegt ze. Ook het slachthuis Voly Star bevestigt het goede verloop van de actie. "Er zijn op voorhand...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken