Startpagina Varkens

Boerenbond wil naast ‘wolvenbescherming’ ook doortastende aanpak tegen everzwijnen

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) wil de hoogste beschermingsgraad voor wolven in Vlaanderen, kondigde ze donderdag in Genk aan. Boerenbond maakt deel uit van het wolvenplatform en dringt in een persbericht aan op een tweesporenbeleid.

De wolf is er en daarom onderstreept Boerenbond dat het beleid naast beschermingsmaatregelen ook moet inzetten op het creëren en bewaken van draagvlak. Voor een blijvende bescherming en draagvlak voor de wolf moet de hele problematiek duurzaam aangepakt worden, met duurzame ondersteuning voor veehouders", aldus de land- en tuinbouworganisatie.

"Een gedragen aanpak omvat, zoals in het plan van aanpak voorzien, een betere ondersteuning voor de preventieve maatregelen en de voortzetting van de schaderegeling voor veehouders, wiens dieren door de wolf (...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken