Startpagina Groenten

BelOrta veilt eerste snijbonen van het jaar

Vrijdag 13 maart werden bij BelOrta de eerste snijbonen van het jaar geveild. Deze frisse en knapperige groente geeft het startschot van de langverwachte lente!

Leestijd : 1 min

Ze werden aangeleverd door teler De Bossen en gekocht door Fruithandel Sebrechts. In 2019 werd er bij BelOrta circa 240.000 kg snijbonen aangevoerd.

Snijboontjes brengen de lente in huis. Je kan ze bereiden zoals de prinsessenboon en kan ze zowel in een frisse BBQ-salade als lekker gestoofd bij een mals gebakken boomstammetje serveren. Bovendien zijn ze rijk aan vezels en vitamine C. Snijbonen zijn zoals tal van andere ‘vergeten groenten’ de laatste jaren aan een opmars bezig en passen perfect in de groeiende tendens naar seizoensgebonden, lokaal én duurzaam geteeld.

Snijbonen kunnen los gekocht worden op de klok. Ook aankoop op bestelling en in kleinverpakking is mogelijk.

BelOrta

Lees ook in Groenten

Innoverend onderzoek in monitoringstechnologieën bij Inagro

Groenten Al meer dan 20 jaar stuurt Inagro waarnemings- en waarschuwingsberichten voor verschilende openluchtteelten zoals (biologische) prei, kolen en witloof. Dankzij onderzoek naar nieuwe monitoringstechnologieën kan Inagro voortaan nog nauwkeuriger insecten tellen en de verkregen data sneller verwerken.
Meer artikelen bekijken