Startpagina Groenten

BelOrta veilt eerste snijbonen van het jaar

Vrijdag 13 maart werden bij BelOrta de eerste snijbonen van het jaar geveild. Deze frisse en knapperige groente geeft het startschot van de langverwachte lente!

Leestijd : 1 min

Ze werden aangeleverd door teler De Bossen en gekocht door Fruithandel Sebrechts. In 2019 werd er bij BelOrta circa 240.000 kg snijbonen aangevoerd.

Snijboontjes brengen de lente in huis. Je kan ze bereiden zoals de prinsessenboon en kan ze zowel in een frisse BBQ-salade als lekker gestoofd bij een mals gebakken boomstammetje serveren. Bovendien zijn ze rijk aan vezels en vitamine C. Snijbonen zijn zoals tal van andere ‘vergeten groenten’ de laatste jaren aan een opmars bezig en passen perfect in de groeiende tendens naar seizoensgebonden, lokaal én duurzaam geteeld.

Snijbonen kunnen los gekocht worden op de klok. Ook aankoop op bestelling en in kleinverpakking is mogelijk.

BelOrta

Lees ook in Groenten

Uientelers zijn voorbereid voor de toekomst

Groenten Op 24 januari 2023 organiseerde het Departement Landbouw en Visserij een studienamiddag met als thema ‘Uien telen in een veranderend klimaat’. Dankzij het gevarieerde programma waarin diverse thema’s als bemesting, irrigatie, bewaring en afzetmarkt aan bod kwamen, konden we rekenen op meer dan 100 aanwezigen.
Meer artikelen bekijken