Startpagina RULA

Oldtimer-freak Lionel Vandekerckhove: ‘Van vuil stuk oud ijzer een blinkende Allgaier maken’

Allgaier… Lionel Vandekerckhove (57) spreekt de naam van het oerdegelijke én betoverende tractormerk met gepaste trots uit, met respect, kracht en gevoel in de stem. Die inzet en daadkracht vind je bij hem ook terug als hij werkt aan zijn grote passie: de restauratie van tractoren en landbouwmachines. “Wie er zelf niet aan kan werken, begint er best niet aan. Wie het allemaal moet laten doen, is bij de start al verloren.”

Lionel Vandekerckhove won met zijn Allgaier type AV17V op de jongste editie van de happening van oldtimers op de Werktuigendagen in Oudenaarde de hoofdprijs. Het was de kers én slagroom op de taart. "De absolute bekroning van het vele werk. Niks kan daar aan tippen.” Of toch wel, zijn oogappel Bo is nog belangrijker. Een knappe, leergierige en opgewekte meid. Het verhaal van ‘de boom en de appel’, daar kan geen oldtimer tegenop.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA

De juridische kant van een schadegeval in de landbouw

RULA De landbouwsector zit vol gevaren. Zowel letterlijk als figuurlijk loert het gevaar om elke hoek. Hoewel voorkomen beter is dan genezen, is een goede kennis van het aansprakelijkheidsrecht ook een belangrijke meerwaarde voor een bedrijfsleider in de landbouwsector.
Meer artikelen bekijken