Startpagina Voor ons gezin

Rijsttaart

Met dit recept leer je een heerlijke smeuïge rijsttaart maken waar zelfs je grootmoeder jaloers op zal zijn. Je hebt ongeveer een uur nodig om er 8 personen van te kunnen laten smullen.

Leestijd : 2 min

Ingrediënten

130 g dessertrijst

180 g suiker

45 g puddingpoeder

2 eieren

1 vanillestokje

1 l melk

1 vel bladerdeeg

1 el boter

1 el bloem

Voor de afwerking

1 el poedersuiker

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Besmeer je taartvorm met wat boter en bestuif dan met bloem. Bekleed de taartvorm met een vel bladerdeeg. Bak het bladerdeeg blind voor gedurende 15 minuten. Haal uit de oven, verwijder de bakparels of bonen en het vel bakpapier en zet de taart nog eens in de oven gedurende 5 à 10 minuten zodat de bodem goed gebakken is.

Breng de rijst aan de kook in 8 dl melk. Snijd de vanillestok overlangs in de helft, schraap er de zaadjes uit en doe deze samen met de vanillepeul bij de melk en de rijst.

Wanneer de melk kookt, draai je het vuur lager. Roer voortdurend in de pot met een houten lepel en in een 8-vorm. Ga steeds over de bodem zodat de rijstpap niet aan de bodem kleeft.

Los het puddingpoeder op in de resterende melk.

Voeg de suiker bij de rijstpap en roer tot de suiker opgelost is. Roer er eveneens het opgeloste puddingpoeder bij en meng goed. Zet de pot met de rijstpap op een laag vuurtje tot hij goed gebonden is.

Scheid de eieren in dooiers en witten en roer de dooiers door de rijstpap.

Klop het eiwit op tot sneeuw en spatel voorzichtig onder de rijstpap.

Vul de taartvorm met rijstpap en bak de taart gaar in de oven gedurende 20 à 25 minuten. Let erop dat de rijsttaart stevig, maar toch nog smeuïg is.

Laat de rijsttaart afkoelen op een rooster en bestuif met poedersuiker.

Meer lekkere recepten vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken