Startpagina Tuin

Stek van "oudste wijnstok ter wereld" naar Kalmthout

Het Arboretum Kalmthout heeft maandag een stek ontvangen van een ruim 400 jaar oude druivelaar uit het Sloveense Maribor. Het zou gaan om de oudste wijnstok ter wereld. Onder meer de burgemeester van Maribor en de Sloveense ambassadeur in België kwamen de stek afleveren en planten.

Leestijd : 1 min

De schenking komt er naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen Slovenië en België. Ook nabij het Schumanplein in Brussel komt er dit jaar een stek van dezelfde druivelaar.

De keuze voor Kalmthout valt te verklaren vanuit de geschiedenis van het Arboretum. Oprichter Robert De Belder huwde in de jaren 1950 met de Sloveense landbouwingenieur Jelena Kovacic en bouwde samen met haar het Arboretum uit. Kovacic was bovendien een graag geziene gast op de Sloveense televisie.

Het Arboretum Kalmthout is een 12,5 hectare grote botanische collectietuin en een kenniscentrum rond onder meer hovenierskunst, duurzaamheid en milieubescherming van de provincie Antwerpen.

Belga

Lees ook in Tuin

Het nieuwe moestuinseizoen staat voor de deur

Tuin Door de zachte temperaturen belooft het in 2024 een vroeg seizoen te worden. De enthousiaste moestuinier voelt zich in deze periode zoals een kind in de weken voor Sinterklaas: voorzichtig bladerend door de catalogi van zaadhuizen en tuincentra op zoek naar nieuwigheden en curiosa, hier en daar aankruisend welk ras of soort men in het komende seizoen wel eens wil uit proberen.
Meer artikelen bekijken