Deze resultaten werden opgetekend door GfK Belgium in opdracht van VLAM. Hiervoor werden de aankopen van 5.000 Belgische gezinnen voor thuisverbruik continu opgevolgd. Hieronder vindt u de lijst van verse voedingscategorieën 2019 ten opzichte van 2018.
Verse verwerkte aardappelen (+17 %), vleesvervangers (+15 %), gefermenteerde melkdrinks (+11 %), vissalades (+10 %), verse week- en schaaldieren (+10 %), verse pizza’s en quiches (+9 %), groentensalades (+9 %), vers gekoelde maaltijden (+5 %), verse visbereidingen (+4 %), eieren (+2 %), kip (+1 %), melk (+1 %), boter (+1 %), kaas (+1 %), quinoa, bulgur, couscous (+1 %), verse witte kaas (-), verse vis (-1 %), groenten (-1 %), room (-1 %), gearomatiseerde melk (-1 %), ijs en sorbet (-1 %), fruit (-1 %), brood (-1 %), vlees (-2 %), yoghurt (-2 %), vleeswaar (-3 %), verse aardappelen (-3 %), wild (-5 %), kalkoen (-6 %), karnemelk (-12 %), konijn (-15 %) en drinkyoghurt (-25 %).