Startpagina Economie

Oekraïne beperkt maïsexport niet, Polen tegen zuivelimport

Oekraïne ziet af van het instellen van een half of heel verbod op de export van maïs. Dat heeft staatssecretaris voor economische zaken Taras Vysotskiy gezegd tegen persbureau Reuters. Ondertussen wordt in Duitsland boos gereageerd op Polen, dat importeurs van buitenlandse zuivel als ‘onpatriottisch’ bestempelt.

Eerder maakte het landbouwministerie van Oekraïne bekend in navolging van Rusland en Roemenië te onderzoeken of een exportbeperking nodig is vanwege de coronacrisis. Het land behoort tot de grootste graanexporteurs wereldwijd. Oekraïne concludeert nu dat de oogst goed is geweest en de voorraden ruim zijn. Algemeen wordt aangenomen dat binnenlandse prijzen voor voedingsmiddelen eerder af dan toe zullen nemen.

Protectionistische reflexen blijven wel opduiken elders. Het Poolse landbouwministerie heeft op haar website een lijst gepubliceerd met...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Jasper en Afke Baukje willen verbinding maken met de burger

Melkvee Tot hun verbazing wonnen melkveehouders Jasper en Afke Baukje Spierings uit het Brabantse Oss de belangrijke Nederlandse prijs ‘Agrarisch Ondernemer 2024’. Ze hebben 80 stuks melkvee en 200 zoogkoeien voor het vlees, doen aan natuurbeheer en hebben inmiddels 49 werknemers. Ze willen via hun grote boerderijwinkel en kinderdagverblijf de vrijheid van het boerenleven en het boerengevoel zo veel mogelijk doorgeven aan de burgers in de regio.
Meer artikelen bekijken