Startpagina Actueel

Stijging van de afzetprijzen in de landbouw in maart

De globale index van de land- en tuinbouwproducten is met 5,2% gestegen in maart ten opzichte van de vorige maand en met +9,5% ten opzichte van maart 2019. Dat blijkt uit cijfers van StatBel, de Belgische Dienst voor Statistiek.

Leestijd : 1 min

Het indexcijfer van de prijzen voor graangewassen, dieren en dierlijke producten is relatief stabiel gebleven ten opzichte van februari. De belangrijkste prijsbewegingen zijn merkbaar in de tuinbouwsector.

Voor groenten zijn de producentenprijzen in de tweede helft van de maand sterk gestegen. Met name de prijsstijgingen van witloof en prei hebben het indexcijfer van groenten met 66,9% doen stijgen ten opzichte van februari 2020.

Ten slotte moet ook worden opgemerkt dat er sinds midden maart, bij gebrek aan transacties, geen noteringen meer zijn op de vrije aardappelmarkt. De prijzen en indices zijn berekend op basis van de meest recente noteringen van het begin van de maand.

LV

Lees ook in Actueel

Blusschuim is mogelijke bodemverontreiniger

Veeteelt Een melkveebedrijf in de Antwerpse gemeente Stabroek werd beperkingen opgelegd nadat het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen concentraties PFAS aantrof in het vlees. Er zouden nog 4 andere risicobedrijven zijn.
Meer artikelen bekijken