Startpagina Akkerbouw

Leader Haspengouw project informeert over dikke fractie voor boost organische stof

Sinds eind jaren 90 daalt het gehalte aan organische stof in de Vlaamse landbouwgrond, terwijl dit nodig is voor bodemleven, een goede waterhoudingscapaciteit, enzovoort. Doordat dierlijke mest een onzekere samenstelling heeft en er een steeds strengere wetgeving op het uitvoeren van deze mest van kracht komt, wordt er minder organische stof via dierlijke mest aangevoerd. Leader Haspengouw project ‘Dikke fractie als boost voor organische stof’ informeert over het gebruik van dikke fractie na mestscheiding om het organische stofgehalte te verhogen.

Dikke fractie die bekomen wordt na scheiding van ruwe mest, is een interessante bron van organische stof. Maar dit product was nog ongekend bij de meeste akkerbouwers. Het Leader Haspengouw project ‘Dikke fractie als boost voor organische stof’ wilde hier verandering in brengen. Dit tweejarig project (1/1/2018-31/12/2019) was een samenwerking tussen Bodemkundige Dienst van België, PIBO-campus, PVL Bocholt en VCM.

Het doel van dit project was om de Haspengouwse akkerbouwers te informeren en te sensibiliseren over het gebruik van dikke fractie na...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken