Startpagina Bedrijfsnieuws

Arvesta neemt belang in Nederlandse additievenspecialist

Arvesta neemt een belang van 30% in Palital, een Nederlands bedrijf dat hoogwaardige additieven maakt voor de diervoederindustrie. Palital telt 40 medewerkers en specialiseert zich in butyraatconcepten, maagstabiele additieven en smaak- en zoetstoffen. Palital gaat intensief samenwerken met Arvesta’s bedrijf Aveve Biochem.

Leestijd : 1 min

Aveve Biochem focust zich op enzymen, essentiële oliën en midketen-vetzuren. De bedrijven denken samen internationaal verder te kunnen groeien. De producten van Palital zijn complementair aan het gamma van Aveve Biochem zodat beide assortimenten elkaar kunnen versterken, denkt Arvesta. Gezien het hier om een participatie van 30% gaat, blijft Palital zelfstandig in haar dagelijks opereren en blijft de huidige directie van Palital verantwoordelijk voor het bepalen en uitvoeren van het beleid.

Dirk Van Thielen is verantwoordelijk voor de diervoedingsbedrijven van Arvesta, zoals Aveve en Dumoulin. Hij kijkt uit naar de samenwerking. “We kijken bijzonder uit naar deze samenwerking en vooral de expansie binnen onze afdeling Animal Nutrition om samen met Palital internationaal verder te groeien in het domein van ‘additieven en specialiteiten’ met innovatieve producten die een grote toegevoegde waarde bieden.” De directeur van Palital, Henry van den Bighelaar voegt daar aan toe: “We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking met Arvesta ons de mogelijkheid zal bieden om sneller internationaal te groeien.”

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken