Startpagina Mechanisatie

Lemken stopt eind 2020 met conventionele veldspuiten

Lemken gaat de productie van conventionele veldspuiten eind 2020 uitfaseren. Tegelijk versterkt het bedrijf haar gamma mechanische onkruidbestrijding en selectieve gewasbescherming. De strategische omwenteling is gevolg van de toenemende discussies over duurzame gewasbescherming, en gebrek aan succes in de markt.

Het Duitse familiebedrijf Lemken zegt als akkerbouwspecialist vast te houden aan een compleet service-aanbod. Telers en loonwerkers moeten van het bedrijf kunnen kiezen uit een uitgebreid en hoogwaardig programma werktuigen voor grondbewerking, zaaien en gewasbescherming.

Conventionele veldspuiten vallen daar voortaan niet onder. Vanwege duurzaamheid, maar ook gebrek aan succes. CEO Anthony van der Ley licht toe: “Na meer dan 10 jaar hebben we geen waardige afzet in dit productsegment weten te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken