Startpagina Voor ons gezin

Brownies met courgetten en noten

Met dit recept leer je een brownie maken… met courgette! Het resultaat? Een onweerstaanbaar dessert waar je de verstopte groente zelfs niet in proeft. Je hebt een uur nodig om het te bereiden.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig voor 8 tot 10 brownies?

300 g courgette

200 g donkere chocolade (noir de noir)

150 g boter + extra om de vormpjes in te vetten

3 eieren

200 g kristalsuiker

170 g zelfrijzende bloem

1 kl grof zeezout

1 kl baksoda

100 g notenmix (hazelnoten, wanoten, pecannoten, amandelen,…)

1 el cacaopoeder

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de courgettes en snijd ze fijn. Hak de notenmix fijn.

Smelt de chocolade au-bain-marie en roer er de boter door.

Doe de eieren met de suiker in de keukenmachine en klop tot ze in volume verdubbeld zijn en erg luchtig zijn.

Meng het chocolademengesel onder het eiermengsel. Roer totdat de 2 soorten beslag goed vermengd zijn.

Roer de courgette eronder samen met de helft van de fijngehakte noten.

Zeef de bloem bij het beslag en voeg de baksoda toe. Spatel het bloemmengsel voorzichtig onder het beslag zodat je nog steeds een luchtig beslag hebt.

Beboter je muffinvormpjes en bestuif met wat cacaopoeder. Vul ze voor iets meer dan de helft met het brownie-deeg en verdeel de rest van de noten over de brownies.

Bak de brownie gaar - maar toch nog smeuïg - in de oven, in ongeveer 30 à 40 minuten.

Liever een grote brownie? Neem een gewone ovenschaal en beboter de bodem en de randen. Bedek de bodem en de randen met een vel bakpapier. Schenk het chocoladebeslag in de ovenschaal en strijk het vlak, verdeel de rest van de noten over de brownie.

Bak de brownie gaar - maar toch nog smeuïg - in de oven, in ongeveer 40 à 50 minuten.

Haal de brownies uit de oven, laat afkoelen en ontvorm.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken