Startpagina Akkerbouw

Biergigant AB Inbev schenkt 20 miljoen liter water aan landbouw

Bierbrouwer AB InBev schenkt deze zomer zijn gezuiverd brouwerijwater aan de landbouw. Het gaat om een volume van om en nabij 20 miljoen liter. Landbouwers kunnen vanaf 1 juli dagelijks water ophalen bij de brouwerijen van Stella Artois en Hoegaarden. AB InBev werkt samen met de landbouworganisatie Boerenbond om de ophaling logistiek mogelijk te maken.

AB Inbev zegt dat water meer dan alleen een belangrijk ingrediënt in bier en een essentiële grondstof om de natuurlijke producten waaruit het bier brouwt. De brouwer zegt voortdurend het waterverbruik tijdens het brouwproces zo laag mogelijk te houden en geeft het gebruikte water waar het kan een tweede leven. Zo schenkt AB InBev al enkele jaren op rij gezuiverd brouwerijwater aan de groendienst van Leuven voor de bloemen, planten en bomen tijdens de zomermaanden.

Door de hoge nood aan water en de impact van de droogte op de landbouw, heeft het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken