Startpagina Actueel

Belgapomprijs blijft ongewijzigd hoog

Leestijd : 1 min

Belgapom deed op vrijdag 9 juni volgende prijsnoteringen:

De Belgapomprijs voor Bintje, en Fontane bedraagt 25,00 euro/100 kg (BTW excl.) of 26,50 euro/100 kg (BTW incl), een prijs die al weken dezelfde is. De marktstemming veranderde van stabiel naar rustig, met een aanbod dat groter dan of gelijk aan de vraag is. Dit geldt ook voor het ras Challenger waarvan de prijsnotering ligt op 26,00 euro/100 kg (BTW excl.) of 27,56 euro/100 kg (BTW incl).

De Belgapomprijs is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor respectievelijk machinegerooide aardappelen van Bintje, Fontane of Challenger voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Actueel

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken