Startpagina Voor ons gezin

Enchiladas met kip

Een enchilada is een opgerolde tortilla overgoten met een lekker sausje. Dit typisch Mexicaans gerecht is lekker als snack, en dat voor groot en klein! Je hebt iets meer dan een halfuurtje nodig om dit gerecht aan vier personen voor te schotelen.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

8 kleine tortilla’s

2 rode paprika’s

1 rode ui

2 teentjes knoflook

2 lente-uitjes

2 el fijngehakte peterselie

150 g geraspte kaas; Brugge Belegen of Postel hard

300 g kipfilets, in reepjes

blik kidneybonen

½ tl cayennepeper

1 tl paprikapoeder

600 ml passata

olijfolie

peper en zout

potje zure room

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C

Snijd de paprika’s in reepjes en de rode ui in halve ringen. Kruid de kippenreepjes met het paprikapoeder, cayennepeper en zout.

Snipper de look fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen.

Giet de bonen in een vergiet en spoel onder stromend koud water.

Bak de paprika’s, look en rode ui in olijfolie beetgaar. Voeg de kip toe en roerbak 5 minuten.

Voeg de passata, peterselie en kidneybonen toe en kruid met peper en zout. Laat 2 minuten pruttelen.

Verdeel 2 eetlepels van de vulling over een tortilla. Strooi er wat geraspte kaas over en rol op. Leg de enchilada in een ingevette ovenschaal. Herhaal deze stap totdat alle enchilada’s gevuld zijn.

Verdeel de resterende saus over de enchilada’s en strooi er nog wat extra kaas over.

Plaats 15 minuten in de oven. Werk af met de lente-uitjes.

Serveer met zure room.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken