Enchiladas met kip
Een enchilada is een opgerolde tortilla overgoten met een lekker sausje. Dit typisch Mexicaans gerecht is lekker als snack, en dat voor groot en klein! Je hebt iets meer dan een halfuurtje nodig om dit gerecht aan vier personen voor te schotelen.

Wat heb je nodig?
8 kleine tortilla’s
2 rode paprika’s
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 lente-uitjes
2 el fijngehakte peterselie
150 g geraspte kaas; Brugge Belegen of Postel hard
300 g kipfilets, in reepjes
blik kidneybonen
½ tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
600 ml passata
olijfolie
peper en zout
potje zure room
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180°C
Snijd de paprika’s in reepjes en de rode ui in halve ringen. Kruid de kippenreepjes met het paprikapoeder, cayennepeper en zout.
Snipper de look fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen.
Giet de bonen in een vergiet en spoel onder stromend koud water.
Bak de paprika’s, look en rode ui in olijfolie beetgaar. Voeg de kip toe en roerbak 5 minuten.
Voeg de passata, peterselie en kidneybonen toe en kruid met peper en zout. Laat 2 minuten pruttelen.
Verdeel 2 eetlepels van de vulling over een tortilla. Strooi er wat geraspte kaas over en rol op. Leg de enchilada in een ingevette ovenschaal. Herhaal deze stap totdat alle enchilada’s gevuld zijn.
Verdeel de resterende saus over de enchilada’s en strooi er nog wat extra kaas over.
Plaats 15 minuten in de oven. Werk af met de lente-uitjes.
Serveer met zure room.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.