Startpagina Mechanisatie

Niet meer over vermogen spreken, maar over trekkracht

De Nederlandse fabrikant van wielladers, Tobroco-Giant, paste zijn compacte laders aan naar de verstrengde Europese emissienormen Stage V. Opmerkelijk: de fabrikant benadrukt om bij de nieuwe modellen niet meer over vermogen, maar over trekkracht te spreken. “Pk’s zeggen immers niet alles”, klinkt het. Tevens werd de eerste elektrisch aangedreven Giant wiellader ontwikkeld.

Het nieuwe aanbod wielladers dat nu aan de Stage V emissienormen voldoet bestaat uit 6 modellen in de klasse van 1,5 tot 3,5 ton. Het cijfer van de typebenaming geeft een indicatie over het bedrijfsgewicht van de machine.

Om aan de Stage V emissienormen te voldoen werd voor sommige modellen (o.a. de G1500, G2200 en G2500) de ‘vroeger’ toegepast 33 pk Kubota motor vervangen door een 26 pk’s versie. Het lijkt tegengesteld maar met minder vermogen wordt er nu meer trekkracht opgewekt. De fabrikant heeft...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken