Startpagina Economie

Suiker Unie legt met nieuwe naam en strategie nadruk op circulaire economie

Suiker Unie gaat verder als Cosun Beet Company. De naam past volgens CEO Paul Mesters bij de nieuwe strategie van de suikergroep, die ook Belgische bieten verwerkt. In die strategie staat de circulaire economie centraal, met onder meer een bietenpulp-raffinage-fabriek in de pijplijn. “Wij willen de groenste, innovatiefste en succesvolste bietenverwerker zijn.”

Suiker Unie behoort met Tereos, British Sugar en Südzucker tot de grootste suikerbedrijven van de EU. In de Benelux en Europa concurreert Cosun met bijvoorbeeld de Tiense Suikerraffinaderij, een dochterbedrijf van Südzucker. Cosun Beet Company verwerkt ook bieten in maakloon voor Iscal Sugar, een Belgische suikergroep. Het gaat om bieten uit de grensstreek. De prijs die telers ontvangen, is de Iscal Sugar prijs.

Cosun Beet Company moet meer zijn dan een bedrijf dat suiker maakt. Feitelijk is dat al zo, want het bedrijf maakt onder meer bietenpulp (...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken