Startpagina Varkens

Slachthuis Tielt - Animal Rights overhandigt petitie met 175.000 handtekeningen aan minister Weyts

Animal Rights heeft vrijdagmiddag om 15.15 uur een petitie met 175.000 handtekeningen overhandigd aan Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) op zijn kabinet in Brussel. De dierenrechtenorganisatie vraagt de sluiting van het in opspraak gekomen slachthuis Tielt, een strenge aanpak van dierenmishandeling in bedrijfssectoren in het algemeen en de opname in de grondwet van de rechten van dieren.

Die drie basiseisen, uitgelegd in een pamflet van Animal Rights, werden aan minister Weyts overhandigd. "Dieren moeten bij de wet erkend worden als levende wezens met gevoel. Alleen zo krijgen zij de bescherming die zij nodig hebben", vindt Animal Rights-voorzitter Nadine Lucas.

Met de 175.000 handtekeningen gaat Animal Rights voor de definitieve sluiting van het slachthuis. In een video die eind maart werd uitgebracht door Animal Rights werd het bewijs vastgelegd van de structurele mishandeling van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken