Startpagina Aardappelen

Aardappeldemodag Online op 19 augustus

Om de 2 jaar gaat de ‘Aardappeldemodag’ door. Een heus evenement met kraampjes, veel machines en een hoop gezelligheid. Dit jaar besliste de organisatie dat de ‘Aardappeldemodag’ online doorgaat, vanwege COVID-19 en de veiligheidsmaatregelen hieromtrent. Dit zal op 19 augustus doorgaan, en mensen kunnen zich nu al inschrijven.

Leestijd : 1 min

Wageningen Universiteit & Onderzoek, locatie Westmaas en de Nederlandse Aardappelorganisatie besloten dit jaar de ‘Aardappeldemodag’ niet fysiek te laten doorgaan. COVID-19 laat de laatste maanden niet toe dat op een veilige manier te laten voltrekken. In de plaats van Westmaas, is nu het internet de ontmoetplaats. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven om de ‘Aardappeldemodag’ op 19 augustus virtueel mee te maken. De entree is gratis. Vooraf aanmelden is wel nodig.

Zowel telers, handel, en andere bedrijven in de aardappelsector zijn welkom. Er wordt uitgepakt met demonstraties, een bedrijvenmarkt, een mechanisatiepark, lezingen en diverse andere activiteiten.

Thema dit jaar is de ‘Voortgang aardappelsector draait om weerbaarheid’. Hier gaat het om de veranderingen die continue op de sector afkomen. De organisatie ontwierp een ‘Schijf van 6’ (Ondernemerschap, Teelt, Precisielandbouw, Agroecologie & Technologie, Markt en Mens & Maatschappij) om tijdens de online editie het thema onder de focus te brengen.

Het volledige programma is bekend en te vinden via deze link.

Lees ook in Aardappelen

Gemiddelde productie in de NEPG zone geplaagd door kwaliteitsproblemen

Aardappelen De laatste 4 maanden waren geen rustige tijd voor de aardappelproductie. Ondanks de moeilijke weersomstandigheden wijzen de eerste opbrengstramingen op een terugkeer naar de meerjarige gemiddelden. De NEPG schat dat telers ongeveer 23 miljoen ton primeurs en aardappelen zullen oogsten. Dit is 1,3 miljoen ton meer dan in 2022 en gelijk aan de productie van 2021. Aardappelplaag zal ook een grote impact hebben op de oogst van 2023. 
Meer artikelen bekijken