Roger Mylle (80), stichter Mydibel-groep, plots overleden

Roger Mylle, stichter Mydibel.
Roger Mylle, stichter Mydibel. - Foto: Mydibel

Roger is gestart als handelaar in aardappelen en heeft in 1988 de Mydibel-groep opgericht, gespecialiseerd in de verwerking van aardappelproducten. “Onder zijn inspiratie is Mydibel uitgegroeid tot een belangrijke speler in zijn sector met meer dan 300.000 ton eindproduct, 4 productieplants, een green factory en een uitgesproken actor van verticale integratie en duurzaamheid.”

Creativiteit, innovatie en inspiratie

Bij Mydibel worden alle productstromen aangewend en verwerkt tot gesneden aardappelproducten, specialiteiten, vlokken, granulaten, biogas en biologische meststof. “Roger was een bron van creativiteit, innovatie en inspiratie, hij heeft velen veel geleerd en is verstandig omgegaan met de vruchten van zijn arbeid.”

“Hij was terecht trots dat hij er een 10-tal jaar geleden heel succesvol is in geslaagd zijn bedrijf in de handen te kunnen geven van zijn beide zonen, Bruno en Carlo. Roger heeft genoten van zijn oude dag en van o.a. de duivensport waarbinnen hij ook uitgroeide tot een vast begrip.”

Hij laat zijn levensgezel, beide zonen en echtgenotes en 4 kleinkinderen achter. “We zijn dankbaar en koesteren hem in ons hart voor de vele verwezenlijkingen en zijn levenswerk, dat ondertussen uitgegroeid is tot de grootste werkgever in de regio van Moeskroen”, aldus een mededeling op de website van Mydibel.

Lieven Vancoillie-Mydibel

Meest recent

Meest recent