Startpagina Veeteelt

Vlees in Oostenrijk het duurst, in Roemenië en Polen het goedkoopst binnen EU

Wie de komende dagen en weken nog zin heeft in een lekker stukje vlees voor de barbecue, koopt uiteraard best vlees lekker van bij ons. Eurostat maakte over de prijs van vlees een interessante vergelijking in de EU: dat is het duurst in Oostenrijk, het goedkoopst in Roemenië en Polen.

Leestijd : 1 min

Wie de EU-prijsindex van vlees op 100 plaatst, kan een prijsvergelijking maken tussen de verschillende landen. Zo blijkt vlees het duurst in Oostenrijk (145), gevolgd door Luxemburg (141), Frankrijk (131), Nederland (127), België en Finland (124).

De laagste prijzen voor vlees in 2019 vinden we in Polen en Roemenië (63), iets duurder dan weer in Bulgarije (66) en Litouwen (71). Voor de prijsvergelijking werd het rund-, kalfs-, varkens-, lams-, schapen, geitenvlees en gevogelte (kip) in aanmerking genomen.

Nog dit: ook in Zwitserland, Ierland en Noorwegen wordt gevoelig meer dan het EU-gemiddelde van 100 betaald.

LV-Eurostat

Lees ook in Veeteelt

België herwint internationaal zijn ziektevrije status inzake vogelgriep

Pluimvee De Wereldorganisatie voor Diergezondheid (WOAH) heeft de Belgische zelfverklaring van de ziektevrije status voor hoogpathogene aviaire influenza (HPAI) bij pluimvee goedgekeurd. Door het herstel van de ziektevrije status kunnen handelsembargo’s door andere landen worden opgeheven en kan onze export van pluimvee en pluimveeproducten worden hersteld.
Meer artikelen bekijken