Startpagina Aardappelen

Aardappelbedrijf van zussen Vanhoebroeck nieuwe Korte Keten Kop van Vlaams-Brabant

Het aardappelbedrijf van de twee jonge zussen Annie en Vera Vanhoebroeck uit Orsmaal (Linter) is de nieuwe Korte Keten Kop van de provincie Vlaams-Brabant. Het bedrijf won het tijdens een online strijd van medelaureaten Grazense speculaas Vanvuchelen uit Geetbets, Prinsheerlijke Aardbeien uit Kapelle-op-den-Bos, Brouwerij Hof ten Dormaal uit Tildonk en landbouwbedrijf Van Haesendonck uit Zemst.

Leestijd : 2 min

De voorbije maanden streden de zussen voor elke stem. “We lieten flyers maken en spoorden al onze klanten aan om voor ons te stemmen”, zegt Annie. “Het heeft geloond!” “Het was weer een spannende strijd!” zegt Monique Swinnen, gedeputeerde van land- en tuinbouw.

Ambassadeur van de provincie

“In totaal telden we bijna 3.000 unieke stemmen. Na een paar weken tekende zich een duidelijke kopgroep af, om het in wielertermen te schetsen, met Prinsheerlijke Aardbeien en Aardappelen Vanhoebroeck. Ze sloegen meteen een gat met de andere kandidaten. Naarmate de wedstrijd volgde, werd de voorsprong alleen maar groter. Na een tijdje demarreerde Vanhoebroeck en werd de voorsprong op de eerstvolgende laureaat groter en groter. Het verschil bedroeg dit jaar een paar honderd stemmen. Het verschil tussen de laureaten was nu wat groter in vergelijking met vorig jaar. Toen bedroeg het verschil nog geen tien stemmen!”

Het winnende bedrijf wordt in de kijker gezet als ambassadeur van de Korte Keten in de provincie. Het bedrijf is gespecialiseerd in aardappelen: Frieslanders (licht bloemig), Frieslanders Friet, Allians (vastkokend). Bij de start van het seizoen zijn er natuurlijk ook nieuwe aardappelen. Daarnaast verkopen de twee dames van het bedrijf in het seizoen ook nog aardbeien en kersen. Het bedrijf bestaat sinds 1989. In 2018 namen Vera en Annie Vanhoebroeck het bedrijf over van hun vader Michel.

Provincie Vlaams-Brabant

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken